Puno riječi, mala djela

Definitivno, ne može da se reći da je naša građanska svijest nerazvijena! To nikako.

Evo najsvježiji primjer. Donesene su nove pooštrene mjere zbog velikog broja oboljelih od korona virusa.

Mediji nas obavještavaju o donacijama koje pristižu, posebno o zaštitnim maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju. Nadležni kažu da je pored distance to najbolja i za sada jedina zaštita od korona virusa.

Ta sredstva mogu se kupiti i u apotekama, a neki štampani mediji svojim čitaocima uz svaki kupljeni primjerak besplatno su podijelili su i zaštitnu masku. Znači, maski stvarno ima dovoljno. Sjajno!

Ali,  u sred te priče da zaštitnih sredstva imamo dovoljno prije nekoliko dana objavljena je informacija da je 21 štićenik specijalne ustanove i sedam zaposlenih Zavoda Komanski most zaraženo korona virusom!

Direktor te ustanove Vasilj Dušaj između ostalog je kazao „U poslednjih mjesec i po dana ne dobijamo zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju, iako smo tražili od Uprave za imovinu, pisali predsjedniku NKT-a i Institutu za javno zdravlje, ali nam niko nije pružio pomoć, već su rekli da moramo sami da se snalazimo.

Reakcije na ovu šokantnu vijest bile su burne. Građanska svijest, kako i priliči u demokratskim državama je proradila, što bi rekli političari punim kapacitetom.

MN

Related posts

Ostavi komentar